شایع ترین مشکلات گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتومات

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

گیربکس‌های اتوماتیک اکنون به‌عنوان یک شاهکار مهندسی در نظر گرفته می‌شوند و دائماً در حال بهبود هستند. جایی که درگذشته اغلب هنگام تعویض دنده‌ها قدرت کوتاهی از دست می‌رفت، گیربکس‌های امروزی می‌توانند بدون توجه به دنده‌ها تغییر کنند. بااین‌حال، این پیشرفت فنی مشکلاتی را نیز به همراه دارد که نباید کم‌اهمیت جلوه داده شوند.

در مقایسه با سیستم‌های مکانیکی، مانند تعویض دنده دستی، گیربکس‌های اتوماتیک الکترونیکی بسیار مستعد خطا هستند. خوشبختانه این خطاها به‌طور ناگهانی ظاهر نمی‌شوند و گیربکس اتوماتیک نشان‌دهنده آسیب به گیربکس از طریق علائم یا صداها است. اگر به این نکته توجه کنید، می‌توانید علائم آسیب گیربکس را در گیربکس اتوماتیک حتی قبل از بدترین سناریو تشخیص دهید.

 

شایع‌ترین مشکلات گیربکس اتوماتیک عبارتند از:

1. کمبود روغن: گیربکس اتوماتیک نیاز به روغن دارد تا به درستی کار کند. کمبود روغن در گیربکس ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مانند خرابی دنده، ترمز دنده، کند شدن عملکرد گیربکس و در برخی موارد زوزه کشیدن گیربکس شود.

2. خرابی سنسورها: سنسورهای گیربکس اتوماتیک می‌توانند خراب شوند و باعث عدم تشخیص و ارسال اطلاعات صحیح به مدار گیربکس شوند. این مشکل می‌تواند با ایجاد مشکلاتی مانند نامنظمی در تغییر دنده و یا ترمز دنده همراه باشد.

3. خرابی ترمز دنده: ترمز دنده ممکن است خراب شود و باعث نامنظمی در تغییر دنده شود. در برخی موارد، ترمز دنده کلا هنگ کرده و قابل حرکت نیست.

4. خرابی صفحه‌ی گیربکس: صفحه‌ی گیربکس ممکن است به دلیل خرابی و یا کثیف شدن عملکرد نادرستی داشته باشد. در این صورت، می‌تواند باعث نامنظمی در تغییر دنده و یا ترمز دنده شود.

5. خرابی مجموعه گیربکس: در برخی موارد، مشکلات در مجموعه گیربکس اتوماتیک ممکن است باعث شود که گیربکس کار نکند و یا خراب شود.

بهتر است برای رفع مشکلات گیربکس اتوماتیک، به یک مکانیک متخصص مراجعه کرده و با مشاوره او، اقدام به رفع مشکلات گیربکس کنید.

 

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک

تکان خوردن در طول فرآیند تعویض قابل‌توجه است، متوجه کاهش قدرت می‌شوید یا خودرو شتاب نمی‌گیرد و صداهای غیرعادی از سمت گیربکس می‌شنوید.

اگر یک یا چند مورد از این علائم را مشاهده کردید، این می‌تواند نشانه آسیب گیربکس باشد و باید گیربکس اتوماتیک خود را توسط یک متخصص بررسی کنید.

 

علائم خرابی گیربکس اتوماتیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:

1. نامنظمی در تغییر دنده: این علامت می‌تواند بیانگر خرابی در مجموعه گیربکس و یا ترمز دنده باشد. در بعضی موارد، تغییر دنده به شکل ناگهانی صورت می‌گیرد و گاهی اوقات هم تردیده و ناپیوسته است.

2. ورود به حالت ایمنی: در بعضی موارد، گیربکس اتوماتیک به صورت خودکار به حالت ایمنی و یا لیمیت شده وارد می‌شود و به دلیل خطر احتمالی خرابی، تنها در دنده‌های محدودی کار می‌کند.

3. نویز و زوزه کشیدن: در بعضی موارد، خرابی در مجموعه گیربکس و یا ترمز دنده می‌تواند باعث ایجاد نویز و زوزه کشیدن در گیربکس شود. این نویز ممکن است به شدت و یا به صورت خفیفی باشد.

4. تاخیر در تغییر دنده: در بعضی موارد، تغییر دنده با تاخیر صورت می‌گیرد و گاهی اوقات به دلیل خرابی در مجموعه گیربکس و یا سیستم کنترلی گیربکس اتوماتیک می‌باشد.

5. خرابی صفحه گیربکس: در بعضی موارد، خرابی صفحه گیربکس باعث می‌شود که تغییر دنده نامنظم و ناپیوسته باشد.

6. لرزش در گیربکس: اگر در حین استفاده از خودرو لرزش و یا لغزش در گیربکس اتوماتیک حس می‌شود، ممکن است به خرابی در گیربکس اشاره کند.

اگر شما هر یک از این علائم را تجربه می‌کنید، بهتر است به یک مکانیک متخصص مراجعه کنید.

 

خودروی اتوماتیک با آسیب گیربکس

اگر مشکلی پیدا کردید، به فرد تماس مناسب نیاز دارید. مشکل تعمیر گیربکس اتوماتیک این است که هر کارگاهی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. این بسیار پیچیده‌تر از گیربکس دستی است و بنابراین به تخصص خاصی نیاز دارد.

بااین‌حال، می‌توانید با مراجعه مستقیم به یک متخصص تعمیر گیربکس، مقدار زیادی پول صرفه‌جویی کنید. تجربه و تجهیزات ویژه عیب‌یابی را بسیار کارآمد و درنتیجه مقرون‌به‌صرفه می‌کند. بااین‌حال، هزینه تعمیر به عیب واقعی بستگی دارد. تعمیرات ارزان‌قیمتی مانند تعویض باند ترمز یا آب‌بندی وجود دارد، اما اگر عیب پیچیده‌تر باشد،هزینه تعمیر گیربکس افزایش پیدا می‌کند.

البته هنوز امکان تعویض گیربکس وجود دارد. بااین‌حال، این نوع به‌طور قابل‌توجهی گران‌تر است. با یک گیربکس کاملاً جدید، می‌توانید به‌سرعت وارد محدوده چهاررقمی شوید.

 

شایع‌ترین علل خرابی گیربکس اتوماتیک

آب در گیربکس اتوماتیک

مشکلات تعویض با گیربکس اتوماتیک گرم شونده (احتمالاً عملکرد در حالت سرد مخدوش می‌شود)

وقتی هوا سرد است خودرو اصلاً روشن نمی‌شود

گیربکس اتوماتیک در زمان سرد به‌درستی جابجا نمی‌شود (احتمالاً پس از 2 کیلومتر عملکرد کامل گیربکس اتوماتیک بازیابی می‌شود)

مبدل گیربکس اتوماتیک صدا ایجاد می‌کند

پس از تعویض روغن خودرو دیگر رانندگی نمی‌کند

روغن دنده سوخته است

روغن دنده مشکی است

تراشه‌ها در روغن گیربکس اتوماتیک قرار دارند

خودرو به عقب نمی‌رود

خودرو فقط با یک‌دنده حرکت می‌کند

صفحه‌نمایش یک پیام خطا از گیربکس اتوماتیک را نشان می‌دهد

گیربکس اتوماتیک به‌خوبی تعویض می‌کند، اما عملکرد تیپ ترونیک مختل می‌شود

گیربکس اتوماتیک در هنگام تعویض دنده دور خود را افزایش می‌دهد

گیربکس اتوماتیک به دنده پنجم تغییر نمی‌کند

موتور غرش می‌کند اما گیربکس اتوماتیک تعویض نمی‌کند

نشانگر دنده دارای پس‌زمینه قرمز است

صدای بلند از گیربکس اتوماتیک

هنگامی‌که “D” وارد می‌شود، گیربکس اتوماتیک ضربه می‌زند

خودرو فقط با دنده سه حرکت می‌کند

ظرف روغن نشتی دارد

گیربکس اتوماتیک نشتی دارد

گیربکس اتوماتیک دیگر تعویض نمی‌کند

فلاشینگ لازم برای گیربکس اتوماتیک

تعویض روغن لازم برای گیربکس اتوماتیک

نوار ترمز گیربکس اتوماتیک باید دوباره تنظیم شود

محفظه گیربکس باید تمیز شود

دیفرانسیل صدا ایجاد می‌کند

شیر برقی گیربکس خراب است

هنگام تعویض دنده می‌توان لرزش را احساس کرد

نمایشگر کامل گیربکس اتوماتیک روشن می‌شود و گیربکس وارد برنامه اضطراری می‌شود

گیربکس اتوماتیک در حالت ثابت در “D” و هنگام رانندگی با بار کم موتور تکان می‌خورد

مشکلات عمومی استارت ناشی از گیربکس اتوماتیک

مشکلات کیک داون

گیربکس اتوماتیک صدا ایجاد می‌کند

به‌عنوان‌مثال، اگر گیربکس اتوماتیک هنگام شتاب گیری سوت می‌زند یا صداهای غیرمعمول دیگری در هنگام در حال حرکت یا رانندگی ایجاد می‌کند، ممکن است مشکل به دلیل آسیب تبدیل، آسیب دیفرانسیل، آسیب بلبرینگ یا آسیب سیاره‌ای در گیربکس باشد. یکی از عیوب معمولی در گیربکس‌های اتوماتیک سرعت‌بالای موتور است. سوئیچینگ موتور بهینه و صرفه‌جویی در مصرف سوخت همیشه ارائه نمی‌شود.

مشکلات کیک داون

مانند سایر تولیدکنندگان، در طول زمان به‌اصطلاح “کیک داون”، یعنی فشار دادن پدال گاز به سمت پایین تا توقف، ممکن است مشکلاتی ایجاد شود. اغلب می‌توان مشاهده کرد که خودرو باوجود قدرت قابل‌توجه موتور بیش از 100 اسب بخار واقعاً حرکت نمی‌کند، که می‌تواند منجر به فاجعه شود، به‌خصوص هنگام سبقت گرفتن.

مشکلات سایش

گاهی اوقات می‌توانید نشانه‌های واضحی از فرسودگی را در خودروهای بیش از 10 سال مشاهده کنید که باید در یک کارگاه تخصصی با هزینه‌های گزاف تعمیر شوند. عملیات سوئیچینگ اغلب چند ثانیه طول می‌کشد. صداهای تق‌تق نیز ممکن است با افزایش سن ایجاد شوند.

 

هزینه تعویض روغن گیربکس و شستشوی گیربکس چقدر است؟

اساساً فلاش گیربکس نیز بخشی از تعویض روغن گیربکس است. تفاوت بین این دو نوع در جزئیات نهفته است. هر دو روش کمک می‌کنند تا از آسیب گیربکس جلوگیری شود و سیستم اتوماتیک برای مدت طولانی‌تری زنده بماند.

هنگام تعویض روغن گیربکس، تمام روغن از گیربکس اتوماتیک خارج نمی‌شود، بلکه حدود نیمی از روغن استفاده‌شده در گیربکس حذف می‌شود. روغن جدید از آسیب رسیدن به گیربکس اتوماتیک جلوگیری می‌کند. بااین‌حال، ممکن است رخ دهد که رسوبات مختلف یا مشابه آن در اثر فرسودگی و پارگی در روغن وجود داشته باشد و در طولانی‌مدت منجر به آسیب شود.

هزینه تعویض روغن گیربکس و شستشوی گیربکس ممکن است با توجه به نوع خودرو، سال تولید، نوع روغن مورد استفاده و همچنین مکانیک یا سرویس مورد نظر متفاوت باشد.

در اغلب موارد، هزینه تعویض روغن گیربکس و شستشوی گیربکس بین ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون تومان قرار می‌گیرد. اما بهتر است قبل از انجام هر گونه تعمیرات یا خدمات مربوط به گیربکس، با مکانیک خودرو مشورت کنید تا بتوانید دقیق ترین اطلاعات مربوط به هزینه و مدت زمان مورد نیاز را دریافت کنید.

 

تعویض روغن

بیشتر مشکلات گیربکس اتوماتیک را می‌توان نسبتاً سریع شناسایی کرد و حتی با یک تعویض ساده روغن آن را برطرف کرد. بهتر است مستقیماً به کارگاه خودرو بروید و مشکلات گیربکس فولکس‌واگن خود را به‌صراحت شرح دهید.

برای جلوگیری از آسیب رساندن به گیربکس اتوماتیک چند کار وجود دارد که می‌توانید انجام دهید. این نکات از گیربکس اتوماتیک شما محافظت می‌کند و از آسیب جلوگیری می‌کند: مراقب روغن گیربکس باشید برای اینکه وسیله نقلیه خود را برای مدت طولانی روشن نگه دارید، باید همیشه روغن گیربکس کافی در دست داشته باشید. مطمئن شوید که روغن دنده‌ای است که به‌طور خاص توسط سازنده توصیه‌شده است. اگر سازنده فاصله زمانی تعویض را مشخص نکرده است، باید روغن گیربکس خودروی اتوماتیک را هر 80000 تا 100000 کیلومتر تعویض کنید تا آسیبی نبیند.

 

از تماس با زمین سخت خودداری کنید

با قطعه‌ای به حساس بودن گیربکس اتوماتیک، باید مراقب باشید که با زمین برخورد نکنید. این می‌تواند به‌سرعت منجر به آسیب دنده شود.

قبل از بارهای زیاد، ماشین اتوماتیک خود را گرم‌کنید

مانند یک ورزشکار رقابتی، انتقال شما به‌نوعی روتین گرم کردن نیاز دارد. برای اینکه به گیربکس آسیبی نرسد، ابتدا باید اجازه دهید خودکار گرم شود و سپس به‌سرعت یا با تریلر شروع به رانندگی کنید. گیربکس اتوماتیک شما مدت‌زمان زیادی دوام می‌آورد و در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند.

 

گیربکس اتوماتیک چگونه سرویس می‌شود؟

مشتریان اغلب از نقص یا رفتار غیرمعمول تعویض دنده شکایت دارند که می‌توان آن‌ها را در حین تعمیر و نگهداری با تست درایو و استفاده از دستگاه‌های تشخیصی مختلف بررسی کرد. سرویس ممکن است شامل تعویض روغن گیربکس و شستشوی گیربکس باشد.

هنگام آبکشی یا آبکشی گیربکس اتوماتیک، نه‌تنها روغن با روغن جدید جایگزین می‌شود، بلکه گیربکس اتوماتیک نیز از داخل با پاک‌کننده‌های مخصوص کثیفی و باقی‌مانده‌ها تمیز می‌شود. این کار باعث می‌شود تا دنده‌ها را مانند روز اول تغییر دهید. هنگام تعویض روغن گیربکس، فیلتر روغن مربوطه نیز در صورت امکان ساختاری با فیلتر جدید تعویض می‌شود.

اگر تعمیر و نگهداری در حین برچیدن وسیله نقلیه انجام شود و نقصی پیدا شود، متخصص احتمالاً می‌تواند هزینه‌های تعمیر را از قبل تخمین بزند یا در صورت لزوم فوراً قطعه را تعمیر کند. اغلب تعمیر قطعات معیوب در مقایسه با تعویض کل قطعه ارزش دارد که کارگاه‌ها با خوشحالی انجام می‌دهند. در عملیات‌های ویژه، گیربکس‌های اتوماتیک حتی می‌توانند ازنظر فنی بهینه شوند یا در صورت نیاز با قطعات تقویت‌شده ارائه شوند.

 

سرویس گیربکس اتوماتیک باید توسط یک تکنسین مجرب و با تجهیزات خاص و به روش دقیق انجام شود. در ادامه مراحل سرویس گیربکس اتوماتیک را شرح می‌دهیم:

1. تعیین نوع سرویس: نوع سرویس مورد نیاز شما باید توسط تکنسین تعیین شود. سرویس گیربکس اتوماتیک عموماً شامل تعویض روغن، تعویض فیلتر و شستشوی داخلی گیربکس است.

2. تعویض روغن گیربکس: در ابتدا، تکنسین روغن قدیمی گیربکس را تخلیه و سپس مقدار دقیقی از روغن جدید را به گیربکس اضافه می‌کند.

3. تعویض فیلتر گیربکس: فیلتر گیربکس باید همزمان با تعویض روغن گیربکس نیز تعویض شود. تعویض فیلتر باعث حفظ تمیزی روغن گیربکس و جلوگیری از رسوب گذاری آن می‌شود.

4. شستشوی داخلی گیربکس: در این مرحله، تکنسین از طریق شیارهایی که در گیربکس وجود دارد، شستشوی داخلی گیربکس را انجام می‌دهد. این شستشو باعث حذف رسوبات و ذرات معلق در روغن گیربکس می‌شود.

5. تست رانندگی: پس از انجام سرویس، تکنسین باید یک تست رانندگی انجام دهد تا از صحت عملکرد گیربکس بعد از سرویس اطمینان حاصل شود.

لازم به ذکر است که فرکانس سرویس گیربکس اتوماتیک باید بر اساس توصیه های تولید کننده خودرو و نوع شرایط استفاده از خودرو تعیین شود.

 

چند وقت یک‌بار باید روغن گیربکس را تعویض کنید؟

بسیاری از سازندگان تبلیغ می‌کنند که روغن گیربکس در طول عمر خودرو دوام می‌آورد و از پر شدن مادام‌العمر صحبت می‌کنند و اظهار می‌کنند که تعویض روغن در گیربکس‌های دستی یا اتوماتیک ضروری نیست. بااین‌حال، اغلب تصور می‌شود که خودرو با گیربکس اتوماتیک طول عمر بسیار کوتاهی خواهد داشت.

برخی از سازندگان همچنین بیان می‌کنند که مشخصات به نحوه استفاده از خودرو بستگی دارد و ممکن است روغن گیربکس در شرایط رانندگی نامطلوب همچنان نیاز به تعویض داشته باشد. فاصله دقیق تعویض روغن برای خودروهای گیربکس دستی یا اتوماتیک ممکن است بسته به مدل خودرو و عادات استفاده متفاوت باشد.

باگذشت زمان، ساییدگی مواد و سایر آلاینده‌ها می‌توانند در روغن دنده جمع شوند یا روغن دنده دیگر نمی‌تواند الزامات را به دلیل کهنه شدن برآورده کند. کارشناسان گاهی اوقات توصیه می‌کنند که گیربکس را فقط پس از طی 60000 کیلومتر شستشو دهید تا از افزایش سایش گیربکس جلوگیری شود و از عمر طولانی قطعات اطمینان حاصل شود.

هنگام تعویض روغن در گیربکس اتوماتیک، بسته به طراحی، مقدار مشخصی روغن قدیمی در گیربکس باقی می‌ماند. ناخالصی‌ها و سایش نیز می‌توانند در انتقال باقی بمانند. بنابراین توصیه می‌شود همیشه گیربکس را نیز شستشو دهید و باقیمانده‌ها و روغن‌های آلوده را از بین ببرید.

 

آیا هر کارگاهی می‌تواند گیربکس اتوماتیک را تعمیر کند؟

خیر، تعمیر و سرویس گیربکس اتوماتیک نیازمند دانش فنی و تجهیزات خاصی است و تنها تکنسین‌های مجرب و متخصص می‌توانند این کار را انجام دهند. برای تعمیر و سرویس گیربکس اتوماتیک، باید به کارگاه‌های مجهز و دارای تجهیزات لازم و تکنسین‌های متخصص و مجرب مراجعه کرد. همچنین باید به توصیه‌های تولید کننده خودرو در مورد سرویس و تعمیر گیربکس اتوماتیک توجه کرد.

 

از کجا بفهمم گیربکس اتوماتیک معیوب است؟

علائمی مانند تأخیر در جابجایی یا رفتار غیرعادی هنگام شتاب گیری اغلب نشان‌دهنده یک نقص است. یا قدرت موتور دیگر نمی‌تواند به‌طور کامل یا فقط در سرعت‌های خاص منتقل شود. متخصصین ما در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی هر نوع خرابی و مشکل در گیربکس اتوماتیک شما را شناسایی و با به‌روزترین روش‌های موجود رفع می‌کنند.

برخی از علائمی که ممکن است نشان دهنده خرابی گیربکس اتوماتیک باشند، عبارتند از:

1. زوزه و صدای غیرعادی از گیربکس
2. عملکرد نامناسب گیربکس، مانند عدم تسریع معمولی و یا تأخیر در تغییر دنده‌ها
3. ایجاد لرزش و لغزش در خودرو
4. دیدن روغن گیربکس در زیر خودرو
5. حرکت نامنظم خودرو در حالت D (Drive) یا R (Reverse)
6. سرعت چرخیدن موتور بیشتر از سرعت حرکت خودرو

اگر این علائم یا علائم دیگری که به نظر شما نشان دهنده خرابی گیربکس هستند، وجود دارد، بهتر است به یک کارشناس خودرو مراجعه کرده و گیربکس خودرو را مورد بررسی قرار دهید.

امتیاز 5 از 5

برای رفع مشکل خودروی خود و یا انجام سرویس های دوره ای و یا هماهنگی جهت ارسال خودروبر رایگان در تمامی نقاط کرج، با کارشناسان ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

—————————————————————————–

راه های ارتباطی با تعمیرگاه گیربکس دشتی

موبایل (دشتی): ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

اینستاگرام: gearbox_dashti@

کانال آپارات تعمیرگاه گیربکس دشتی

کانال یوتوب تعمیرگاه گیربکس دشتی

—————————————————————————–

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

نمونه کار تعمیرگاه گیربکس دشتی

تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای لوکس در این مرکز با ضمانت ۱۲ ماهه انجام میشود و کیفیت قطعات استفاده شده برای تعمیر گیربکس خودرو شما تماما درجه یک میباشند.

تعمیرگاه گیربکس دشتی بصورت تخصصی فقط در زمینه تعمیرگیربکس فعالیت میکند و در صورت نیاز قطعات مورد نیاز برای همکاران در اقصی نقاط ایران ارسال میشود.

برای استعلام موجود بودن قطعه مورد نظر تماس بگیرید تا در اولین فرصت با پست به آدرس شما در هر نقطه ای از ایران ارسال شود.

دشتی: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *