تعمیر گیربکس برلیانس بر اساس بازار خریدوفروش این خودرو بهصورت دستدوم در ایران رواج بالایی دارد، هر چند که تنها تعداد مرکز خاص ابزار و تجهیزات مناسب برای تعمیر و سرویس دقیق گیربکس برلیانس را در اختیار دارند. به همین دلیل در انتخاب تعمیرگاه گیربکس برلیانس باید دقت بالایی داشته باشید.
گیربکس برلیانس چگونه کار میکند؟
بهجای اینکه راننده کلاچ را برای تعویض دنده بهصورت فیزیکی درگیر کند، این عمل توسط کامپیوترهای الکترونیکی و هیدرولیک کنترل میشود.
این سیستم به طور خودکار کلاچ و دریچه گاز را برای مطابقت با دورها و درگیرکردن کلاچ برای تعویض دنده موردنیاز به کار میگیرد.
گیربکس AMT چه تفاوتی با گیربکساتوماتیک «فول» دارد؟ در مورد نحوه کارکرد خودرو، شباهتهای سطحی بین AMT و گیربکس تماماتوماتیک وجود دارد.بسیاری از AMTها در حالت “تماماتوماتیک” کار میکنند که در آن راننده بههیچوجه نیازی به تعویض دنده ندارد – مانند خودکار.اگرچه، تفاوت اصلی این است که برخی از AMTها را میتوان در حالت دستی نیز کارکرد، جایی که رانندگان میتوانند بدون نیاز به پدال کلاچ دنده را بالا و پایین کنند.
امروزه افراد بیشتری از هرزمان دیگری رانندگی با ماشین اتوماتیک را انتخاب میکنند. جادههای شلوغ، شرایط ترافیکی آشفته و سایر عوامل استرسزا در این روند نقش داشتهاند.
سیستم گیربکساتوماتیک در حدود سال 1948 توسط جنرال موتورز بهصورت تجاری معرفی شد تا یک نوع تعویض دنده را ارائه دهد. همانطور که از نامش پیداست خودروهای اتوماتیک برای کسانی هستند که به دنبال رانندگی راحتتر و راحتتر هستند. با راحتی، ایمنی و عملیبودن درهمتنیده شده است.
پیشرفتهای زمان و تکنولوژی باعث بهبود و معرفی انواع گیربکسهای اتوماتیک مانند AMT، iMT، CVT، DCT و غیره شده است. درحالیکه هر یک از آنها به روشهای خاص خود منحصربهفرد هستند، در این مقاله ما اساساً گیربکسهای AMT و iMT را تحلیل خواهیم کرد.
اگر بین گیربکسهای AMT و iMT با گیربکس دستی یک موازی ترسیم کنید، متوجه میشوید که این دو از نظر مکانیکی بسیار شبیه به گیربکس دستی هستند (در مقایسه با سایر گیربکسهای اتوماتیک) که بارزترین تفاوت آنها «ورودی کاربر» است.
درحالیکه این دو سیستم از نظر عملکرد بسیار با یکدیگر متفاوت هستند، iMT و AMT را میتوان در واقع بر اساس یک سیستم با تفاوتهایی در عملکرد و ورودی کاربر در نظر گرفت. ببینیم چطور
گیربکس برلیانس AMT
AMT مخفف Automated Manual Transmission است. دقیقاً همانطور که از نامش پیداست – گیربکسی که گیربکس دستی را خودکار می کند. AMT نه تنها پدال کلاچ را مانند iMT حذف می کند، بلکه یک قدم فراتر می رود تا راننده را از مسئولیت تعویض دنده خلاص کند و در نتیجه ورودی کاربر را به حداقل ممکن کاهش دهد.
سیستم AMT با کمک یکسری از سنسورها و قطعات مکانیکی کار میکند که توسط ECU (واحد کنترل الکترونیکی) خودرو که از قبل توسط سازندگان خودروهای مربوطه برنامهریزیشده است، به آنها گفته میشود که چه کاری انجام دهند. سنسورها و محرکها با هم کار میکنند تا کلاچ را درگیر کنند و دندهها را عوض کنند و بنابراین، تنها تعامل واقعی راننده با پدال گاز و ترمز است.
همانطور که قبلاً گفتیم، iMT و AMT در اصل گیربکسهایی بر اساس همان گیربکس دستی هستند که برای مدت طولانی در اتومبیلها استفاده میشد. در دنیای سادهتر، شاید بتوان آنها را فناوریهای خواهر و برادر نامید؛ زیرا پایه مهندسی مشابهی دارند.
تفاوت اصلی بین این دو گیربکس نحوه عملکرد آنها از دید راننده است. اما درحالیکه تجربه راننده معتبرترین زمینه برای مقایسه این دو است، میتوان آنها را بر اساس هزینه و مسافت پیموده شده نیز مقایسه کرد. بیایید آن را تجزیه کنیم.
iMT در مقابل AMT: تجربه رانندگی
فرض کنید در حال یادگیری نحوه رانندگی با گیربکس دستی هستید. ماشین را روشن میکنید، پدال کلاچ را فشار میدهید، دنده را از حالت خنثی به اول حرکت میدهید، بهآرامی کلاچ را رها میکنید و پدال گاز را فشار میدهید تا ماشین حرکت کند. سپس، بسته بهدور در دقیقه ماشین و زمینی که در آن رانندگی میکنید، کلاچ را فشار میدهید، دنده را به دنده بعدی تغییر میدهید و این روند را تکرار میکنید. به همین ترتیب، اگر سرعت خود را کاهش دهید، باید دوباره از کلاچ استفاده کنید و دنده را پایین بیاورید.
وقتی از این درک از گیربکسهای دستی برای مقایسه سیستمهای iMT و AMT استفاده میکنید، یکی از شباهتها عدم وجود پدال کلاچ است که به راننده اجازه میدهد بدون فشاردادن پای چپ خودروی کلاچ، دندهها را تعویض کند.
تفاوت در تجربه رانندگی از عدم وجود گیربکس H معمولی در AMT ناشی میشود. تنها کاری که در AMT باید انجام دهید این است که ماشین را روشن کنید و دستهدنده را از حالت خنثی به درایو ببرید و ماشین بسته بهسرعت شما و دور در دقیقه ماشین شما به طور خودکار دنده را از یکی به دیگری تغییر میدهد. اگر میخواهید ماشین را به عقب برگردانید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که دستهدنده را به سمت عقب حرکت دهید. لازم نیست نگران فشاردادن کلاچ یا تعویض دنده باتوجهبه شرایط جاده باشید.
بنابراین، iMTها به رانندگان کنترل بیشتری بر روی خودروهایشان از نظر تعویض دنده ارائه میدهند و به آنها اجازه میدهند تصمیم بگیرند که چه زمانی دنده را بالا یا پایین ببرند. از طرف دیگر AMTها با تغییر خودکار دندهها در سرعتهای از پیش تعریف شده توسط سازندگان خودرو با درنظرگرفتن طول عمر و مسافت پیموده شده، آرامش خاطر را به ارمغان میآورند.شکی نیست که AMTها رانندگی را بهخصوص در ساعات اوج ترافیک راحت میکنند، اما نقطهضعف آنها به دلیل چاه خودکار است.
علل خرابی گیربکس برلیانس
عدم سرویس بهموقع گیربکس
نشتی روغن گیربکس
فاسدشدن روغن گیربکس
استفاده از قطعات بیکیفیت
استفاده از روغن گیربکس بیکیفیت
خرابی سیستم برقی گیربکس
خرابی سیستم کامپیوتری گیربکس
خرابی شیر برقی گیربکس برلیانس
تعمیرگاه گیربکساتوماتیک دشتی
تعمیر گیربکس برلیانس باتوجهبه ساختار خاص این گیربکس و نوع متفاوتی از گیربکساتوماتیک که دارد در تعمیرگاه گیربکساتوماتیک دشتی توسط کارشناسان بهصورت کاملاً حرفهای و تخصصی انجام میشود.
کلیه خدمات ارائه شده از تعویض تا تعمیر و سرویس گیربکس برلیانس با ضمانتنامه یکساله و پشتیبانی ارائه میشوند.
اگر خودروی برلیانس شما خراب شده و روشن نمیشود میتوانید از خدمات خودروبر رایگان مجموعه برای حمل خودرو به تعمیرگاه استفاده کنید.