یکی از خودروهای معمولاً و رایج در ایران که از گیربکس اتوماتیک بهره میبرد خودروی 206 است، تعمیر گیربکس اتوماتیک 206 در کرج با توجه به تعداد بیشتر این خودرو از سایر خودروهای برند پژو رواج بالاتری دارد. خدمات تعمیر پژو 206 در مراکز محدودی بهصورت تخصصی خصوصاً در بخش گیربکس این خودرو ارائه میشود چراکه ابزار و دستگاههای موردنیاز برای بررسی و تعمیر گیربکس 206 مشابه سایر خودروها خاص و معمولاً گران هستند و همه تعمیرگاههای عمومی خودرو این ابزار را در اختیار ندارند.
تعمیر قطعات گیربکس 206
برای تعمیر گیربکس 206 در ابتدا کارشناسان ما انواع قطعات بهکاررفته در گیربکس 206 و ساختار آنها را بهخوبی بشناسند تا بتوانند بدون بروز مشکل آنها از گیربکس خارج، تعمیر و بررسی کنند.
پروانه
پروانه از طریق فلایویل به میللنگ متصل میشود که پروانه را میچرخاند. این بهنوبه خود به این معنی است که با همان سرعت میللنگ میچرخد.
با چرخش پروانه، روغن موجود در مبدل گشتاور به سمت توربین پمپ میشود. به خاطر داشته باشید که پروانه مستقیماً با خروجی موتور مرتبط است و روغن گیربکس اتوماتیک را برای انتقال انرژی به حرکت درمیآورد. بهطور مکانیکی به توربین متصل نیست.
توربین
توربین در انتهای دیگر مبدل گشتاور قرار دارد، به این معنی که “دریافتکننده” روغنی است که توسط پروانه پمپ میشود و سپس مستقیماً به شفت ورودی گیربکس متصل میشود.
همانطور که قبلاً ذکر شد، توربین به پروانه متصل نیست، که مستقیماً تحت تأثیر خروجی موتور قرار میگیرد. این بدان معنی است که سرعت توربین که بر سرعت چرخ تأثیر میگذارد و تحت تأثیر آن قرار میگیرد، مستقل از پروانه و درنتیجه دور موتور است. توربین کارکرده موتور حتی زمانی که چرخها ساکن هستند بسیار مهم است. اگر این مکانیسم وجود نداشت، ماشین متوقف میشد.
(راکتور)
استاتور بین توربین و پروانه و توربین قرار دارد. مسئول “تبدیل گشتاور” است و همیشه درگیر نیست.
درگیری استاتور بهسرعت توربین یا بهطور دقیقتر، سرعت روغن از توربین بستگی دارد. این کلید قابلیت تبدیل گشتاور آن است. هرچند به همینجا ختم نمیشود. استاتور همچنین مسئول ارسال روغن گیربکس به توربین است و آن را تا حدودی شبیه به یک سیستم حلقه بسته میکند.
چگونه استاتور گشتاور را تبدیل میکند و چگونه کار میکند؟
استاتور به یک شفت متصل است که به گیربکس متصل است. فقط در یکجهت حرکت میکند، همان جهتی که توربین دارد.
با توجه به طراحی استاتور و دینامیک سیالات، استاتور تنها زمانی درگیر (شروع به چرخش) میکند که پروانه بهسرعت معینی (بالاتر) برسد.
پروانه و توربین هر دو شبیه پروانههایی هستند که پرههای بلند زیادی دارند. همانطور که پروانه میچرخد، روغن را از طریق استاتور میراند و آن را بیشتر به سمت توربین میبرد. به لطف کلاچ یکطرفه، استاتور فقط میتواند در همان جهت پروانه و توربین بچرخد.
علاوه بر این، استاتور طوری طراحیشده است که وقتی روغن گیربکس 206با شدت کمتری پیش میرود، استاتور که حرکت نمیکند، روغن را به انتهای بالایی «پرههای» توربین هدایت میکند.
به دلیل فیزیک، با افزایش فشار، گشتاور خروجی را افزایش میدهد. ببینید گشتاور تبدیلشده و افزایشیافته است! گشتاور تقویتشده موردنیاز است، بهخصوص زمانی که ماشین شروع به حرکت میکند. در این صورت استاتور ثابت است.
هنگامیکه توربین بهسرعت بالاتری میرسد، جریان متلاطم «زاویه حمله» دیگری پیدا میکند و پرههای استاتور را فشار میدهد و باعث چرخش آن میشود.
به دلیل فعال شدن استاتور، روغن موجود در مبدل گشتاور کمتر متلاطم میشود و بیشتر به مرکز توربین برخورد میکند و درنتیجه تقویت گشتاور را کاهش میدهد.
خرابی گیربکس 206 و تعمیرات
گیربکس 206 به دلایل مشابه با گیربکسهای اتوماتیک دیگر خراب میشود و به تعمیرات نیاز پیدا میکند، این موارد عبارتاند از:
کاهش سطح روغن گیربکس
سایش و خرابی چرخدندههای سیارهای
خرابی سیستم برق
خرابی سیستم کامپیوتری گیربکس
نشتی روغن گیربکس
هرکدام از این موارد با توجه به نوع آسیبی که به گیربکس 206 و قطعهی موجود در آن بهصورت اختصاصی وارد میکنند باید بررسی و تعمیرشاند.
گیربکس 206 چگونه کار میکند؟
انواع مختلفی از گیربکسهای اتوماتیک وجود دارد، اما همه آنها اساساً به یک روش کار میکنند.
گیربکس اتوماتیک با استفاده از مبدل گشتاور برای انتقال نیرو از موتور به گیربکس کار میکند. مبدل گشتاور در اصل یک دیسک فلزی بزرگ است که میتواند با سرعتهای مختلف بچرخد. روغن گیربکس داخل مبدل به انتقال نیروی موتور به میل محرک خودرو کمک میکند.
روغن گیربکس نیز به خنک شدن موتور و گیربکس کمک میکند. پمپی که از موتور نیرو میگیرد، روغن را به گردش درمیآورد. روفن از یک فیلتر عبور میکند تا هرگونه زباله را حذف کند و سپس به مبدل گشتاور ارسال میشود.
مبدل مانند یک کلاچ کار میکند که اجازه میدهد نیروی موتور به گیربکس منتقل شود. هنگامیکه ماشین در حال رانندگی است، روغن به عقب مبدل فرستاده میشود، جایی که به چرخش میل محرک کمک میکند.
اگر میپرسید یک گیربکس اتوماتیک چگونه کار میکند، اینیک نمای کلی از نحوه عملکرد آن است. بسیاری از اجزای دیگر به کارکرد گیربکس اتوماتیک کمک میکنند، اما این به شما یک ایده کلی از نحوه کارکرد آن میدهد.
مزیت اصلی گیربکس اتوماتیک این است که به راننده اجازه میدهد تا روی فرمان و تماشای جاده تمرکز کند درحالیکه خودرو از تعویض دندهها مراقبت میکند.
چند عامل مختلف وجود دارد که بر نحوه عملکرد گیربکس اتوماتیک تأثیر میگذارد. وزن خودرو، نوع زمین و دما همگی در نحوه عملکرد گیربکس نقش دارند. گیربکسهای اتوماتیک نیز پیچیدهتر میشوند و اکنون میتوانند با سبکهای مختلف رانندگی سازگار شوند. بهعنوانمثال، اگر باعجله رانندگی میکنید، گیربکس تنظیمات خود را تنظیم میکند تا سرعت تعویض دنده را انجام دهد.
بااینحال، گیربکسهای اتوماتیک خالی از اشکال نیستند. تعمیر و نگهداری آنها ممکن است گران باشد و اغلب سوخت بیشتری نسبت به یک گیربکس استاندارد مصرف میکنند. آنها همچنین به روغن خاصی نیاز دارند که جایگزینی آنها میتواند گران باشد.
تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی
شاید به نظر ساده بیاید، اما تعمیر گیربکس 206 مانند سایر خودروهای خارجی و حتی داخلی به تخصص، مهارت و دانش فنی نیازمند است و صرفاً تجربه رهگشا تعمیر گیربکس اتوماتیک 206 شما نخواهد بود، با توجه به این امر تعمیر گیربکس 206 در کرج باید در تعمیرگاهها تخصصی این حوزه انجام شود.
برای اینکه تعمیر گیربکس 206 بهصورت کامل و بدون بروز مشکل انجام شود و نتیجه کار رضایتبخش باشد با تیمی متخصص و حرفهای را در امر تعمیر گیربکس 206 در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی گردهام آوردهایم تا هر نوع نیاز خودرو شما در حوزه تعمیر گیربکس بدون مشکل و در بهترین حالت رفع شود، کلیه خدمات مجموعه ما با تضمین یکساله ارائه میشوند.