علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات

صفحه کلاچ

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

سیستم کلاچ خودروی شما یک جزء حیاتی است و ممکن است در طول زمان به دلیل سایش از کار بیفتد.

در اینجا 5 نشانه وجود دارد که نشان می‌دهد کلاچ شما نیاز به تعویض دارد و گلدواگن چگونه می‌تواند به شما کمک کند.

کلاچ‌بخش بسیار مهمی از یک وسیله نقلیه دستی است، زیرا بدون آن، شما نمی‌توانید بین دنده‌ها تعویض کنید. مانند بسیاری از اجزای ماشین شما، کلاچ شما احتمالاً به مرور زمان فرسوده می‌شود، بنابراین باید علائمی را بدانید که نیاز به تعویض دارد.

سیستم کلاچ در خودروی شما‌بخش مهمی از عملکرد کلی وسیله نقلیه شما است. به عبارت ساده، عملکرد کلاچ جدا کردن موتور از چرخ‌ها است که به شما امکان می‌دهد در حالی که موتور هنوز در حال کار است، دنده را عوض کنید و کاملاً متوقف شوید. اگر کلاچ از کار بیفتد، ممکن است سرگردان بمانید که هزینه تعمیر نسبتاً سنگینی است. این مقاله برخی از نشانه‌هایی را که می‌تواند از این واقعیت که کلاچ شما نیاز به تعویض داشته باشد اجتناب کند، توضیح می‌دهد.

 

کلاچ گیربکس اتومات واقعا چگونه کار می‌کند؟

کلاچ گیربکس اتومات از سه قسمت اصلی تشکیل شده است – صفحه کلاچ، صفحه فشار و فلایویل. وقتی کلاچ درگیر است فنرهای کلاچ این سه قسمت را به هم فشار می‌دهند تا موتور و گیربکس به هم متصل شده و با سرعت یکسان بچرخند. شما در ماشین خود به کلاچ نیاز دارید زیرا موتور همیشه می‌چرخد، اما چرخ‌های ماشین شما اینطور نیستند. هنگامی که پدال کلاچ را فشار می‌دهید، فنرها صفحه فشار را از صفحه کلاچ دور می‌کنند، به طوری که فلایویل و صفحه فشار با سرعت متفاوتی می‌چرخند و به شما امکان می‌دهد به آرامی دنده‌ها را تعویض کنید یا متوقف شوید.
گلدواگن مجموعه‌ای از کیت‌ها و قطعات کلاچ جایگزین با کیفیت را برای طیف گسترده‌ای از وسایل نقلیه ارائه می‌کند، اما چه نشانه‌هایی وجود دارد که کلاچ شما نیاز به تعویض دارد؟

 

مدت زمان ماندگاری کلاچ گیربکس اتومات

مانند تقریباً هر قطعه دیگر روی خودرو، سرعت فرسوده شدن کلاچ به نحوه رانندگی خودرو بستگی دارد. بنابراین، مهم است که با کلاچ خود با احترام رفتار کنید. یک کلاچ باید 60000 تا 80000 مایل دوام بیاورد، اما اگر در طول عمرش مورد سوء استفاده قرار گیرد، این فاصله ممکن است بسیار کمتر شود.

 

چگونه متوجه می‌شوید که کلاچ شما فرسوده شده است؟

در صورت بروز هر یک از مشکلات زیر ممکن است نیاز به تعویض کلاچ داشته باشید:

  • پدال کلاچ اسفنجی، چسبنده، لرزان یا شل هنگام فشار دادن
  • صدای جیر جیر یا غرغر هنگام فشار دادن
  • قابلیت چرخاندن دور موتور اما شتاب ضعیف
  • مشکل در تعویض دنده
  • کلاچ “لغزش” که باعث از دست دادن لحظه‌ای شتاب می‌شود.

 

5 نشانه که کلاچ شما نیاز به تعویض دارد

  • مشکل در تعویض دنده
  • صدای جیر جیر یا غرغر هنگام فشار دادن پدال کلاچ
  • پدال کلاچ اسفنجی، چسبنده، لرزان یا شل هنگام فشار دادن
  • قابلیت چرخاندن دور موتور اما شتاب ضعیف
  • سر خوردن کلاچ که باعث از دست دادن لحظه‌ای شتاب می‌شود.

 

علائم دیگری که باید به آنها توجه کرد شامل موارد زیر است:

کلاچ لغزنده :  کلاچ لغزنده نتیجه مواد اصطکاک کلاچ فرسوده است. کلاچ شما فقط از طریق اصطکاک درگیر می‌شود، بنابراین اگر هیچ ماده‌ای برای ایجاد این اصطکاک وجود نداشته باشد، کلاچ شما به درستی درگیر نمی‌شود. یکی از بارزترین نشانه‌های لغزش کلاچ این است که احساس می‌کنید با رها کردن پدال و شتاب گیری، وسیله نقلیه شما به آرامی حرکت می‌کند، در حالی که دور موتور بالاتر می‌رود.

 

پدال کلاچ به سختی درگیر می‌شود : هر کلاچ برای فشار دادن و درگیر شدن کامل به مقداری نیروی ورودی یا نیروی راننده نیاز دارد. اگر متوجه شدید که به شدت فشار می‌دهید تا کلاچ را درگیر کنید، در این صورت با مکانیسم آزادسازی مشکل دارید.

 

سنگ زنی هنگام تعویض دنده اتفاق می‌افتد:  اگر هنگام تعویض دنده صدای ساییدن می‌شنوید، به این معنی است که دیسک کلاچ درگیر باقی می‌ماند. سپس شفت ورودی گیربکس حتی زمانی که پدال کلاچ را کاملا فشار می‌دهید به چرخش خود ادامه می‌دهد. این کار باعث ساییده شدن چرخ دنده‌ها می‌شود و در نهایت به گیربکس آسیب می‌رساند.

 

پدال کلاچ به زمین چسبیده است:  هیچ چیز بدتر از فشار دادن کلاچ نیست و روی زمین باقی می‌ماند… پدال کلاچ که روی زمین می‌ماند به این معنی است که در اتصال یا رها کردن بلبرینگ مشکل دارید.

 

در گیربکس اتوماتیک، قطعات فرسوده شامل صفحات کلاچ، نوارها، بوشینگ‌ها، یاتاقان‌ها، حلقه‌های آب‌بندی  واشرهای رانش و سایر قطعات فلزی است که همگی در نتیجه اصطکاک فرسوده می‌شوند. مهمترین آن قطعات صفحات کلاچ هستند. گیربکس اتوماتیک برای به حرکت درآوردن وسیله نقلیه از دنده استفاده نمی‌کند، از صفحه کلاچ استفاده می‌کند. هر دنده در یک گیربکس اتوماتیک از سه تا شش صفحه اصطکاکی تشکیل شده است که بین صفحات واکنش فولادی صاف قرار گرفته‌اند.

هنگامی که انتخابگر دنده را برای رانندگی یا معکوس حرکت می‌دهید، یک سوپاپ باز می‌شود و فشار هیدرولیکی شدید پیستون را به حرکت در می‌آورد و صفحات کلاچ را به هم فشرده می‌کند و در نتیجه حرکت خودرو انجام می‌شود. هر بار که گیربکس جابجا می‌شود، کامپیوتر دریچه دیگری را باز می‌کند و دنده بعدی را انتخاب می‌کند و غیره.

هر بار که صفحات کلاچ به هم فشرده می‌شوند (استفاده می‌شوند) در برابر صفحات واکنش مجاور ساییده می‌شوند. هرچه بیشتر اعمال شوند، سریعتر می‌پوشند. هر چه وسیله نقلیه بیشتر برای توقف و رانندگی استفاده شود، صفحات کلاچ مکرر استفاده می‌شود سریعتر فرسوده می‌شوند. هر چه یک وسیله نقلیه وزن بیشتری را به حرکت درآورد، صفحات کلاچ سخت‌تر کار می‌کنند، سریع‌تر سایش می‌شوند. برعکس، هر چه رانندگی از نوع بزرگراهی بیشتر باشد و وسیله نقلیه سبک‌تر باشد، دوام کلاچ‌ها بیشتر می‌شود.

علائمی که با افزایش  عمر گیربکس اتوماتیک احساس خواهید کرد بستگی به این دارد که کدام قسمت یا قسمتی که ابتدا فرسوده می‌شود. از آنجایی که صفحات کلاچ قطعاتی هستند که در واقع سخت‌ترین کار را انجام می‌دهند و در واقع وسیله نقلیه شما را به حرکت در می‌آورند، احساس لیز خوردن بین دنده‌ها بیشتر از سایر علائم معمول است.

لغزش زمانی رخ می‌دهد که احساس می‌کنید ماشین یا کامیون شما سرعتی را که باید بدست نمی‌آورد، بر اساس میزان فشار دادن پدال گاز. همچنین صدای بلندتر شدن موتور را خواهید شنید و سوزن دور در دقیقه شما بالاتر از حد معمول خواهد رفت در حالی که سرعت شما کمتر از حد معمول است. این علامت نتیجه ساییدگی پوشش اصطکاکی روی مجموعه‌ای از کلاچ‌ها در طول سال‌ها و از دست دادن توانایی غلبه بر وزن خودرو کیلومترها است. این معمولا بین 120000 تا 170000 مایل اتفاق می‌افتد. رانندگی در بزرگراه معمولاً به گیربکس شما کمک می‌کند تا عمر بیشتری داشته باشد.

 

چگونه می‌توان طول عمر کلاچ خود را افزایش دهید؟

  1. سوار کلاچ نشوید

یک عادت رایج رانندگان این است که پای خود را روی کلاچ قرار دهند، حتی زمانی که دنده را عوض نمی‌کنید. اگرچه این تغییر دنده را کمی آسان‌تر و سریع‌تر می‌کند، اما ارزش سایش و پاره شدن آن را ندارد. حتی کمی فشار روی پدال کلاچ می‌تواند باعث سایش زودرس شود که به مرور زمان اضافه می‌شود.

  1. دنده‌ها را سریع و قاطع عوض کنید

وقتی زمان تعویض دنده فرا رسید، منتظر بمانید تا دنده را جدا کنید و پدال را پایین نگه دارید تا زمانی که در دنده قرار بگیرید و سپس سریع و نرم از آن خارج شوید.

  1. از کلاچ خود به عنوان ترمز استفاده نکنید

اگر از آن به عنوان ترمز یا برای جلوگیری از عقب نشینی روی تپه‌ها استفاده کنید، می‌تواند به کلاچ شما آسیب برساند. خوشبختانه با ویژگی‌هایی مانند دستیار سربالایی، کنترل در سربالایی با گیربکس دستی آسان‌تر می‌شود، اما بدون آن، از ترمز خود استفاده کنید.

گیربکس اتوماتیک به جای کلاچ اصلی دارای مبدل گشتاور است. موتور و گیربکس در محفظه زنگ متصل می‌شوند که حاوی مبدل گشتاور برای گیربکس‌های اتوماتیک است، برخلاف کلاچ برای گیربکس‌های دستی. مبدل گشتاور به موتور و گیربکس می‌پیوندد تا چرخ‌ها بچرخند. مبدل‌های گشتاور و کلاچ‌ها برای تعویض دنده‌ها و عملکرد موثر گیربکس به روغن گیربکس تمیزی که به موقع و با فشار مناسب تحویل داده می‌شود، متکی هستند.

 

با گذشت زمان، چرخ دنده‌ها ممکن است فرسوده شوند – به خصوص اگر به دلیل فقدان یا کثیف بودن روغن گیربکس، داغ و ناکارآمد کار کرده باشند. لغزش چرخ دنده‌ها معمولاً به دلیل ساییدگی و پارگی معمولی است که باعث می‌شود به درستی درگیر نشوند و در داخل و خارج از همگام شوند. به ندرت اتفاق می‌افتد، اما ممکن است مجموعه‌ای از دنده‌ها در گیربکس خراب باشد که معمولاً به دلیل ساخت بد اصلی است. دنده‌های فرسوده یا گرد شده به‌درستی به هم متصل نمی‌شوند، بنابراین این امر می‌تواند باعث ایجاد دنده‌های ناهموار و لغزش در هنگام شتاب‌گیری و رانندگی شود.

گیربکس اتوماتیک دشتی

تعمیر صفحه کلاچ در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی

تعمیر صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی پس از عیب یابی دقیق کارشناسان به صورت کاملا اتوماتیک و تخصصی انجام می‌شود، ما به اهمیت کلاچ در خودروی شما آگاه هستیم، بنابراین تعمیرات را در بالاترین سطح ممکن و بالاترین کیفیت ارائه می‌کنیم. کلیه خدمات در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی با ضمانت نامه یکساله ارائه می‌شوند، ما تضمین میکنیم کارشناسان ما بهترین کیفیت در خدمات را به شما ارائه می‌دهند.

امتیاز 5 از 5

برای رفع مشکل خودروی خود و یا انجام سرویس های دوره ای و یا هماهنگی جهت ارسال خودروبر رایگان در تمامی نقاط کرج، با کارشناسان ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

—————————————————————————–

راه های ارتباطی با تعمیرگاه گیربکس دشتی

موبایل (دشتی): ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

اینستاگرام: gearbox_dashti@

کانال آپارات تعمیرگاه گیربکس دشتی

کانال یوتوب تعمیرگاه گیربکس دشتی

—————————————————————————–

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

نمونه کار تعمیرگاه گیربکس دشتی

تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای لوکس در این مرکز با ضمانت ۱۲ ماهه انجام میشود و کیفیت قطعات استفاده شده برای تعمیر گیربکس خودرو شما تماما درجه یک میباشند.

تعمیرگاه گیربکس دشتی بصورت تخصصی فقط در زمینه تعمیرگیربکس فعالیت میکند و در صورت نیاز قطعات مورد نیاز برای همکاران در اقصی نقاط ایران ارسال میشود.

برای استعلام موجود بودن قطعه مورد نظر تماس بگیرید تا در اولین فرصت با پست به آدرس شما در هر نقطه ای از ایران ارسال شود.

دشتی: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *