علائم خرابی گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتومات

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

گیربکس واحد تحویل نیروی وسیله نقلیه شما است. درحالی‌که موتور شما نیرو تولید می‌کند، وسیله نقلیه شما یک اینچ حرکت نمی‌کند تا زمانی که گیربکس آن را به چرخ‌ها برساند. تعداد زیادی دنده در داخل جعبه‌دنده شما وجود دارد و هرکدام در عملکردهای متفاوتی عالی هستند. این دنده‌های متفاوت، توان خروجی را برای عملکردهای مختلف، از رانندگی با سرعت‌پایین گرفته تا شتاب و بهینه‌سازی راندمان سوخت، بهینه می‌کنند.

گیربکس اتوماتیک وسیله نقلیه شما این کار را به طرق مختلف انجام می‌دهد، اما به‌شدت وابسته به سنسورهایی است که اطلاعات دقیق TCM را تغذیه می‌کنند. به همین دلیل است که تعویض سنسورهای معیوب در اسرع وقت بسیار مهم است. در غیر این صورت، خطر آسیب به گیربکس خود را دارید که می‌تواند منجر به تعمیرات گران‌قیمت شود.

برخی از علائم خرابی گیربکس اتوماتیک شامل موارد زیر می‌شود:

1. تاخیر در تغییر دنده: اگر دنده‌های اتوماتیک شما به طور ناگهانی تغییر نمی‌کنند یا تاخیر دارند، ممکن است گیربکس شما خراب باشد.

2. لرزش: اگر خودروی شما در حین حرکت لرزش دارد، این می‌تواند به دلیل خرابی در گیربکس باشد.

3. صدای عجیب: اگر صداهایی مانند زنگ خوردن، صدای لرزش یا صدای سر و صدای عجیبی از گیربکس شما بشنوید، این می‌تواند نشانه خرابی باشد.

4. عملکرد غیرعادی: اگر خودروی شما به طور ناگهانی شروع به نوسان کردن، وقفه کردن و یا افت سرعت کرد، ممکن است گیربکس شما مشکل داشته باشد.

5. نشت روغن: اگر روغن گیربکس شما با چشم مشاهده می‌شود یا به بوی روغن تشخیص داده می‌شود، ممکن است نشتی در گیربکس وجود داشته باشد.

همچنین در صورتی که لامپ چک موتور روشن شده باشد، ممکن است خرابی گیربکس باشد. برای اطمینان بیشتر بهتر است خودرو خود را به تعمیرگاه معتبری ببرید و مشکل را بررسی کنید.

 

رایج‌ترین علائمی که نشان می‌دهد گیربکس شما در ماشین خاموش شده است:

بعضی از رایج‌ترین علائمی که نشان می‌دهد گیربکس شما در ماشین خاموش شده است، شامل موارد زیر می‌شوند:

۱- عدم جابجایی گیربکس به صورت صاف و بدون انتقال نیرو
۲- ورود مشکلات و سر و صداهای عجیب در حین تغییر دنده
۳- عدم پاسخگویی سریع در حین تغییر دنده
۴- احساس لرزش در حین رانندگی
۵- گرم شدن گیربکس بیش از حد
۶- نشانگر گیربکس روشن شده در پنل ابزار
۷- عدم تسریع و نارسایی در انتقال نیرو به چرخ ها
۸- صدای خردلی و سر و صداهای دیگر از سمت گیربکس.

 

علائم اصلی گیربکس خراب چیست؟

قبل از اینکه مشکل به یک خطر ایمنی تبدیل شود و تعمیرات گران شود، تعمیر سیستم گیربکس اتوماتیک مهم است. به همین دلیل است که دانستن نشانه‌های یک سیستم گیربکس خراب می‌تواند به جلوگیری از تعمیرات پرهزینه گیربکس کمک کند. در اینجا علائم اصلی ازکارافتادن سیستم انتقال شما و دلیل وقوع آن وجود دارد:

دنده‌های لغزنده گیربکس – سیستم کلاچ به درگیر شدن و جداسازی دنده‌های جدید کمک می‌کند. کلاچ اغلب در طول عمر خود انتظار ساییدگی و پارگی را دارد که می‌تواند به معنای آسیب رساندن به گیربکس باشد. دنده‌ها راحت‌تر می‌لغزند و باعث می‌شوند به دنده دیگری تغییر کنند. سیال کم در سیستم انتقال نیز می‌تواند باعث لغزش بیشتر دنده‌ها شود.

تعویض با تأخیر در دنده‌ها – زمانی که تعویض دنده‌ها بیشتر طول می‌کشد، این می‌تواند ناشی از سطح پایین مایعات انتقال باشد. این مشکل می‌تواند منجر به گرم شدن بیش‌ازحد سیستم شود و به قسمت‌های داخلی گیربکس آسیب برساند.

نشتی روغن گیربکس – روغن گیربکس مایعی است که به روغن‌کاری سیستم کمک می‌کند و اطمینان می‌دهد که قطعات به‌آرامی حرکت می‌کنند. اگر نشتی در سیستم وجود داشته باشد، یک مایع قرمزرنگ زیر خودرو دیده می‌شود. اگر نشت مایع تعمیر نشود، احتمال دمیدن و آسیب‌دیدگی گیربکس افزایش می‌یابد. مایع انتقال نیز بسیار داغ است که بسیار خطرناک است.

بوهای غیرمعمول و غیرمعمول – بوهای غیرمعمول، به‌ویژه بوی سوزش، اغلب به دلیل نشت مایعات یا سطح پایین مایعات ایجاد می‌شوند. تشخیص زودهنگام بوها و نشت‌ها به کاهش احتمال آسیب رسیدن به گیربکس اتوماتیک کمک می‌کند.

صداهای سنگ‌زنی و ناله – صداهایی که از گیربکس می‌آیند اغلب به این معنی است که چرخ‌دنده‌ها آسیب‌دیده‌اند یا سطح مایع کم است.

چراغ هشدار گیربکس روشن است – اکثر خودروهای جدیدتر دارای سنسورهایی هستند که برای تشخیص مشکل در گیربکس، در داخل آن تعبیه‌شده است. مهم است که به‌طور منظم چراغ موتور را بررسی کنید زیرا ممکن است مشکلی در گیربکس مانند نشت مایع وجود داشته باشد.

 

هزینه تعویض گیربکس اتوماتیک

هزینه تعمیر گیربکس به وسعت خرابی و نوع خودرو و نوع گیربکس و همچنین تعداد ساعات کاری کارگران و قیمت قطعات و تجهیزات مصرفی بستگی دارد. بنابراین، هزینه تعمیر گیربکس بسیار متغیر است و به طور کلی می‌تواند بین 500 تا 5000 دلار یا بیشتر نیز باشد. بهتر است با مکانیک خودروی خود مشورت کنید تا بتوانید تخمین دقیقتری از هزینه تعمیر گیربکس خود بدست آورید.

هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک در ایران بسته به مدل خودرو و نوع گیربکس و همچنین خدمات مکانیکی و قطعات مورد نیاز، متفاوت است. با این حال، برای دادن یک تخمین خام، هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک در ایران ممکن است حدود 10 تا 50 میلیون تومان یا بیشتر نیز باشد. اما با توجه به اینکه هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک بسیار متغیر است، بهتر است با یک مکانیک خودروی معتبر مشورت کرده و هزینه دقیق تعمیر گیربکس خود را تعیین کنید.

 

قطعات سیستم گیربکس اتوماتیک خودرو

یک گیربکس نیمه اتوماتیک از شفت‌ها و چرخ‌دنده‌هایی با تعداد دندانه‌های مختلف تشکیل‌شده است. در گیربکس‌های مدرن، چرخ‌دنده‌های محورهای مجاور به‌طور مداوم در تماس هستند. درگیر کردن دنده موردنیاز با کمک سنکرونایزرهای ویژه انجام می‌شود. هم‌زمان کننده موردنیاز توسط دوشاخه تعویض دنده مربوطه فعال می‌شود که از طریق بازوها و مفاصل به اهرم دنده واقع در کابین متصل می‌شود.

یک گیربکس اتوماتیک شامل دنده‌هایی با اندازه‌های مختلف است که یک قطار دنده اپی سیکلیک را تشکیل می‌دهد. بسته‌های کلاچ وظیفه درگیر شدن دنده‌های موردنیاز را بر عهده‌دارند. اتصال آن‌ها با پمپاژ سیال کار به کانال‌های مربوطه واحد هیدرولیک تضمین می‌شود. گشتاور موتور با کمک مبدل گشتاور هیدرولیک به گیربکس منتقل می‌شود.

عناصر اصلی کار گیربکس اتوماتیک قرقره‌های مخروطی هستند که به‌صورت جفت روی شفت‌های ورودی و خروجی قرارگرفته‌اند و یک تسمه فولادی کشیده در اطراف آن‌ها قرار دارند. قرقره‌ها می‌توانند باهم جمع شوند یا از هم جدا شوند و قطر کار خود را به‌این‌ترتیب تغییر دهند و درنتیجه نسبت انتقال را تغییر دهند. طراحی آن‌ها همچنین دارای یک قطار دنده اپی سیکلیک است که مسئول رانندگی در معکوس است. حرکت قرقره‌ها توسط یک مبدل گشتاور هیدرولیک، یک کلاچ چندصفحه‌ای کنترل‌شده الکترونیکی یا مکانیسم‌های دیگر تضمین می‌شود.

 

مشاوره تعمیر و نگهداری گیربکس

  • فواصل تعویض روغن را نادیده نگیرید. سطح روغن را به‌طور مرتب چک کنید. روان کار آلوده به همراه مقدار ناکافی آن باعث سایش و پارگی زودرس قطعات متحرک و فرسودگی تدریجی گیربکس می‌شود.
  • اطمینان از عملکرد صحیح کلاچ در وسایل نقلیه با گیربکس دستی بسیار مهم است. اگر دمپرها معیوب باشند، بار روی گیربکس به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌یابد.
  • از شتاب گیری و ترمز خشن خودداری کنید. آن‌ها تأثیر مخربی بر اجزای انتقال دارند.
  • استفاده از خودرو با گیربکس اتوماتیک برای یدک کشی وسایل نقلیه دیگر توصیه نمی‌شود. گیربکس ممکن است بیش‌ازحد گرم شود و از کار بیفتد.
  • در طول زمستان، اگر گیربکس اتوماتیک دارید، باید قبل از راه‌اندازی گیربکس خود را کاملاً گرم‌کنید.

 

برای مشاوره تعمیر و نگهداری گیربکس، این موارد را می‌توانید رعایت کنید:

1. رعایت دوره‌های تعویض روغن گیربکس: برای این کار بهتر است به دفترچه راهنمای خودرو و توصیه‌های سازنده مراجعه کنید.

2. رعایت دوره‌های سرویس: برای این کار بهتر است به دفترچه راهنمای خودرو و توصیه‌های سازنده مراجعه کنید.

3. رانندگی صحیح: رانندگی صحیح به معنای استفاده صحیح از دنده‌های گیربکس، عدم شتاب دادن خودرو، و عدم بارگذاری بیش از حد بر روی خودرو است.

4. ایجاد آگاهی از علائم خرابی: در صورتی که علائم خرابی مشاهده می‌کنید، باید به سرعت به یک مکانیک متخصص مراجعه کنید.

5. عدم تأخیر در تعمیرات: در صورتی که نیاز به تعمیرات دارید، بهتر است به سرعت اقدام کنید تا مشکلات بیشتری را به وجود نیاورید.

6. انجام بازرسی‌های دوره‌ای: برای جلوگیری از خرابی‌های ناگهانی، بهتر است بازرسی‌های دوره‌ای روی خودرو خود انجام دهید و هر مشکلی را که شناسایی می‌کنید به سرعت برطرف کنید.

7. استفاده از روغن مناسب: در صورت تعویض روغن گیربکس، بهتر است از روغن‌هایی استفاده کنید که توصیه شده توسط سازنده خودرو است.

 

علائم سوء عملکرد گیربکس

اگر هنگام تعویض دنده‌ها در گیربکس مشکلاتی رخ دهد، ممکن است نشان‌دهنده فرسودگی سنکرون سازها یا دنده‌ها، مقدار ناکافی روغن در مجموعه، یا معیوب بودن میله، کابل یا اهرم انتخاب‌گر باشد. آستین‌ها و خطوط فرسوده یا شکستگی میله می‌تواند با جدا شدن خودبه‌خود کلاچ همراه باشد.

یک یاتاقان شفت ورودی فرسوده معمولاً در حالت خنثی صدا تولید می‌کند. در خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک، صفحات اصطکاک و خطوط چرخ توربین ممکن است فرسوده شوند، ممکن است تیغه‌های چرخ مبدل گشتاور بشکند و سوپاپ‌ها مسدود شوند. این خرابی‌ها باعث سرخوردن می‌شود.

تکان خوردن در هنگام شتاب گیری در وسایل نقلیه با CVT ممکن است نتیجه خرابی دریچه‌های پمپ روغن باشد. صدای زمزمه یا غرغر نشان‌دهنده فرسوده بودن بلبرینگ است.

فرسودگی یاتاقان‌ها، اسپلاین‌ها و دنده‌ها، گرفتگی راه‌های یونیت هیدرولیک، گیرکردن سوپاپ‌ها و فرسوده‌شدن تسمه‌ها از شایع‌ترین عواقب عدم تعویض به‌موقع روغن گیربکس اتوماتیک هستند.

کثیفی انباشته‌شده کانال‌های واحد هیدرولیک را مسدود می‌کند و رسوبات کربنی را روی اجزا تشکیل می‌دهد که سپس به‌عنوان یک ساینده عمل می‌کند. استفاده نادرست از وسیله نقلیه شما ممکن است منجر به خراب شدن اتصالات توپ و یاتاقان‌ها شود و همچنین باعث گرم شدن بیش‌ازحد گیربکس شود.

علائم سوء عملکرد گیربکس شامل موارد زیر می‌تواند باشد:

1. افزایش صدای عجیب و غریب در هنگام تغییر دنده: این می‌تواند نشانه بروز مشکل در گیربکس و یا کمبود روغن گیربکس باشد.

2. دیرتر کار کردن گیربکس: اگر گیربکس شما دیرتر از قبل به دنده‌های بعدی تغییر می‌دهد، ممکن است سیستم کنترل گیربکس دچار خرابی شده باشد.

3. لرزش و لغزش خودرو: اگر خودروی شما در هنگام تغییر دنده لرزش و لغزش دارد، این می‌تواند نشانه مشکل در گیربکس باشد.

4. کاهش توان و تسریع خودرو: اگر خودروی شما توان و تسریع کمتری نسبت به قبل دارد، ممکن است گیربکس شما مشکل داشته باشد.

5. حرکت ناپایدار خودرو: اگر خودروی شما در حین حرکت لغزش دارد، این نشانه گیربکس با مشکل است.

6. نشتی روغن: نشتی روغن از گیربکس نشانه مشکل در سیستم روانکاری گیربکس است.

در صورتی که این علائم را تجربه می‌کنید، بهتر است به یک مکانیک ماهر مراجعه کرده و گیربکس خودرو را بررسی کنید.

 

گیربکس‌های اتوماتیک جدید

با توسعه گیربکس 8 سرعته اتوماتیک جدید توسط ZF، تمرکز بر روی تعداد سرعت نیست، بلکه بر روی به حداقل رساندن مصرف سوخت است. گیربکس 8 سرعته اتوماتیک جدید 8HP که به‌گونه‌ای سبک‌تر طراحی‌شده است، استانداردهای جدیدی را برای انعطاف‌پذیری، کارایی و صرفه‌جویی تعیین می‌کند. این‌یک نمونه عالی از این است که چگونه قدرت نوآوری می‌تواند یک طراحی کلاسیک جدید ایجاد کند.

 

خودروهای رایج با مشکلات گیربکس

تقریباً هر خودرویی می‌تواند با مشکلات گیربکس مواجه شود، اما برخی خودروها با مشکلات گیربکس بیشتری مواجه می‌شوند. برخی از خودروهای رایج با مشکلات گیربکس عبارتند از:

1. خودروهای ساخته شده در آسیا: خودروهای ساخته شده در آسیا، به ویژه در ژاپن، معمولاً با گیربکس‌هایی که مشکلاتی دارند عرضه می‌شوند.

2. خودروهای سبک: خودروهای سبک مانند خودروهای شهری و خودروهای کوچک، به دلیل استفاده بیشتر در شهر و ترافیک شلوغ، با مشکلات بیشتری در گیربکس مواجه می‌شوند.

3. خودروهای ورزشی: خودروهای ورزشی و خودروهای با سرعت بالا ممکن است با مشکلاتی مانند سیستم خنک کننده نامناسب و کاهش عمر گیربکس مواجه شوند.

4. خودروهای با سنگینی بار: خودروهای با سنگینی بار مانند ون‌ها و کامیون‌ها ممکن است به دلیل بار زیاد و استفاده شدید از گیربکس، با مشکلاتی مانند گرم شدن گیربکس و کاهش عمر آن مواجه شوند.

به هر حال، برای جلوگیری از مشکلات گیربکس، نگهداری و سرویس دوره‌ای گیربکس و استفاده صحیح از خودرو بسیار مهم است.

هنگام خرید خودرو به‌احتمال‌زیاد به دنبال خودرویی هستید که خراب نشود و هزینه تعمیر و نگهداری شما حداقل باشد. بااین‌حال، همیشه نمی‌توانید قبل از خرید از آن آگاه باشید. با انجام برخی تحقیقات می‌توانید بفهمید که چه خودرویی را بخرید که حداقل هزینه تعمیر خرابی گیربکس را داشته باشید.

نیسان سنترا

به‌طورکلی، خودروهای نیسان قابل‌اعتماد هستند، اما وقتی نوبت به نیسان سنترا می‌رسد، چند سال مدل تحت تأثیر قرار می‌گیرد. مشخص‌شده است که سال‌های 2012، 2013 و 2015 مشکلات انتقال در حدود 77000 تا 123000 مایل داشتند. بااین‌حال، جایگزین‌های رایج برای این خودرو هوندا سیویک 2011-2015، تویوتا کرولا 2011-2015 و مزدا3 2013-2015 خواهد بود.

فورد فوکوس

خودروهای فورس نیز قابل‌اعتماد هستند و تا 100000 مایل کار می‌کنند. فورد فوکوس از سال 2012 تا 2017 با مشکلات گیربکس اتوماتیک بین 31000 تا 60000 مایل پیداشده است. به‌جای انتخاب این خودرو، می‌توانید به مزدا3 2013-2015 یا هوندا سیویک 2012-2015 نگاه کنید .

کیا فورته

اگر به دنبال خودروی جدیدتری هستید، سراغ کیا فورته 2019 نروید. اگر کیا فورته را دوست دارید، جایگزین‌های خوبی برای  تویوتا کرولا  2017، 2018 و 2020 و همچنین کیا سول 2017، 2018 و 2019 است .

گیربکس ماشین شما برای رساندن شما از A به B ضروری است. بدون گیربکس، نیرویی که از چرخ‌ها خارج می‌شود و درواقع آن‌ها را به حرکت درمی‌آورد، ندارید. گیربکس شما با تعویض دنده‌ها به‌طور مشابه با دوچرخه کار می‌کند. وقتی صحبت از دوچرخه می‌شود، اگر زنجیر خاموش باشد، دوچرخه نمی‌رود. اگر زنجیر در دنده خیلی زیاد باشد، حرکت نمی‌کند، به این معنی که اساساً دوچرخه نمی‌تواند  استارت بزند این را می‌توان برای گیربکس خودرو نیز اعمال کرد.

به خاطر داشته باشید که این هزینه‌ها می‌تواند بسته به نوع وسیله نقلیه‌ای که رانندگی می‌کنید و جایی که آن را برای تعمیر می‌برید متفاوت باشد. علاوه بر این، اگر قطعات پس از فروش را انتخاب کنید ، احتمالاً پول کمتری نسبت به‌جایگزینی OEM خرج خواهید کرد.درنهایت، نمایندگی‌ها معمولاً در مقایسه با تعمیرگاه‌های محلی، هزینه بیشتری برای تعمیرات از شما دریافت می‌کنند.

ما در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی هر نوع خرابی در گیربکس اتوماتیک خودروی شمارا به کمک استادکاران متخصص خود شناسایی و رفع مکنیم، کلیه خدمات ما با ضمانت یک‌ساله ارائه می‌شوند.

امتیاز 5 از 5

برای رفع مشکل خودروی خود و یا انجام سرویس های دوره ای و یا هماهنگی جهت ارسال خودروبر رایگان در تمامی نقاط کرج، با کارشناسان ما تماس بگیرید: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

—————————————————————————–

راه های ارتباطی با تعمیرگاه گیربکس دشتی

موبایل (دشتی): ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

اینستاگرام: gearbox_dashti@

کانال آپارات تعمیرگاه گیربکس دشتی

کانال یوتوب تعمیرگاه گیربکس دشتی

—————————————————————————–

در تعمیرگاه تخصصی گیربکس دشتی، صرفا تعمیر گیربکس‌های اتوماتیک انجام می‌شود. 

لطفا در مورد گیربکس‌های دستی سوال نفرمایید.

نمونه کار تعمیرگاه گیربکس دشتی

تعمیر گیربکس اتوماتیک انواع خودروهای لوکس در این مرکز با ضمانت ۱۲ ماهه انجام میشود و کیفیت قطعات استفاده شده برای تعمیر گیربکس خودرو شما تماما درجه یک میباشند.

تعمیرگاه گیربکس دشتی بصورت تخصصی فقط در زمینه تعمیرگیربکس فعالیت میکند و در صورت نیاز قطعات مورد نیاز برای همکاران در اقصی نقاط ایران ارسال میشود.

برای استعلام موجود بودن قطعه مورد نظر تماس بگیرید تا در اولین فرصت با پست به آدرس شما در هر نقطه ای از ایران ارسال شود.

دشتی: ۰۹۱۲۴۰۵۳۱۱۷

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *