قیمت گیربکس اتومات از تعمیر گیربکس تا تعویض کامل گیربکس و سرویس دورهای گیربکس در انواع مختلف خودرو را شامل میشود، گیربکس اتومات براساس ساختاری که دارد به مراقبت و سرویس منظم تری نیاز دارد، این سرویس دورهای توسط شرکت سازنده براساس ساختار خودرو و شتاب و نوع گیربکس در دفترچه راهنما قید و مشخص شده است.
خودروهای اتوماتیک به طور فزایندهای محبوب میشوند. اما تفاوت گیربکس اتوماتیک چیست و آیا ارزش هزینه کردن را دارند؟
ماشینهای اتوماتیک چگونه کار میکنند؟
خودروهای اتوماتیک فقط دارای چهار دنده P – پارک، R – معکوس، N – خنثی، D – درایو هستند. هر چرخ دنده دقیقاً همانطور که از نامش پیداست عمل میکند. یکی از دندههایی که هم در اتوماتیک و هم در دندههای معمول یکسان است، دنده R – معکوس است، دندهای که هنگام حرکت به عقب به آن نیاز دارید.
در یک اتوماتیک برای حرکت به جلو، ماشین را در دنده D – Drive قرار میدهید، وسیله نقلیه دنده را متناسب با سرعت شما تغییر میدهد. هنگام توقف و نیاز به ترمز دستی، دنده را در P – Park قرار دهید. دنده N – Neutral خودرو را در حالت خنثی قرار میدهد، شبیه به خودروی سنتی، خودرو به جلو حرکت نمیکند و هیچ ترمزی برای ثابت نگه داشتن خودرو وجود ندارد. این حالت بیشتر یک چرخ دنده کاربردی است که برای موقعیتهایی مانند بکسل شدن لازم است.
آیا رانندگی با ماشینهای اتوماتیک راحت تر است؟
کارکرد در خودکار کمتر است و بنابراین در مقایسه با گیربکس نیمه اتوماتیک ایمن تر است. بدون نیاز به تعویض دنده به شما امکان میدهد در جاده بهتر تمرکز کنید. که برای آن شرایط رانندگی دشوارتر، مانند ترافیک سنگین، بسیار مفید است. کار بیش از حد دنده یا کلاچ هرگز چیز خوبی نیست، و با یک اتوماتیک میتوانید بدون نیاز به تنظیم سریع دنده خود با سرعتهای همیشه در حال تغییر و توقف و استارت مداوم، به طور پیوسته به راه بیفتید. توقف خودروی شما به گذشته تبدیل خواهد شد.
بسیاری ترجیح میدهند رانندگی خودکار را یاد بگیرند زیرا یادگیری رانندگی خودکار آسان تر است. با این حال، دارنده گواهینامه فقط به خودروهای اتوماتیک محدود میشود. در حالی که کسانی که رانندگی معمول را یاد میگیرند میتوانند هر دو نوع گیربکس را رانندگی کنند.
اینکه آیا این گزینه برای شما بهتر است یا نه، یک سوال متفاوت است. و فقط شما میتوانید به آن براساس نیازی که دارید پاسخ مناسبی دهید.
آیا گیربکس اتومات برای رانندگی بهتر است؟
اینکه رانندگی خودکار بهتر است یا نه به راننده بستگی دارد. رابطه شما با دنده دنده نقش مهمی در ترجیح یا عدم ترجیح خودکار دارد. اگر شما فردی هستید که متوجه میشوید بیشتر از آنچه که باید، یا بهتر است بگوییم خیلی دیر به سمت دنده میروید، یا با کنترل کلاچ مشکل دارید، متوجه میشوید که خودکار برای شما مناسبتر است.
آیا خودروهای اتوماتیک قابل اعتمادتر هستند؟
از آنجایی که شما کار کمتری را در خودکار انجام میدهید، طبیعتاً قطعات بیشتری در خودرو وجود دارد که این وظایف را بر عهده میگیرند. این امر باعث میشود خودروی اتوماتیک پیچیده تر و تعمیر آن گران تر شود. با این حال، با کار کمتری که راننده انجام میدهد، احتمال خستگی بیش از حد قطعات نیز کمتر میشود. بدون یک دنده برای خرد کردن، گیربکس احتمال فرسوده شدن آن در یک دوره زمانی کمتر است.
همانطور که گفته شد، قطعات پیچیده تری در یک گیربکس اتومات وجود دارد تا وظایفی را که معمولاً در یک کتابچه راهنمای انجام میدهید، به عهده بگیرید. این قطعات برای به حرکت درآوردن آنها به آب بیشتری نیاز دارند – به این معنی که سوخت بیشتری برای انجام کار استفاده میشود.
CVT و DSG
جعبهدندههای (CVT) از دهه 1960 در خودروها در دسترس بودهاند، و اگرچه فناوری بهطور چشمگیری تغییر کرده است، این اصل یکسان است. به جای داشتن نسبتهای ثابت و تنظیم موتور و دندهها برای یافتن کارآمدترین سازش برای سرعتهای رایج، موتور در کارآمدترین نقطه نگه داشته میشود و دنده متناسب با سرعت مورد نیاز تغییر میکند.
جفت شدن معمولی یک گیربکس CVT و یک موتور کوچک و چرخشی به این معنی است که برای حفظ بازدهی موتور برای عملکرد، صدای بلند و ثابتی دارد، نه اینکه با تغییر دندهها بیفتد. اکثر گیربکسهای CVT اکنون دارای «گامهایی» برای تقلید از دندهها و اجتناب از صدای فشار ثابت هستند. اما این باعث کاهش کارایی آنها نیز میشود….
به عنوان جایگزین دیگر، گیربکسهای اتومات دیگری نیز توسعه یافتهاند. شناخته شده ترین نمونه از این گیربکس دنده دنده مستقیم (DSG) است که توسط فولکس واگن ابداع شد و پیشرو تعدادی دیگر از فناوریهای گیربکس دو کلاچه (DCT) است، اما سیستمهایی وجود دارند که یک گیربکس معمولی با یک کلاچ کنترل شده خودکار هستند.
راه حل اخیر چندان موفقیت آمیز نیست، زیرا نتایج به طور ناگهانی و گاهی اوقات تغییر دنده غیرقابل پیش بینی است. برای حل این مشکل، DSG و DCT با هدف از پیش انتخاب دنده بعدی با استفاده از کلاچ دوم کار میکنند. این بدان معناست که خودرو فقط یک کلاچ را جدا میکند و کلاچ دیگر را درگیر میکند – فرآیندی بسیار سریعتر و نرمتر از جدا کردن یک کلاچ، تغییر نسبتها و سپس درگیر کردن مجدد کلاچ.
این فرآیند میتواند دندهها را سریعتر از یک انسان عوض کند، در حالی که کارایی نزدیک به گیربکس معمولی یا سنتی را ارائه میدهد، زیرا به روشی بسیار مشابه کار میکند.
روغن گیربکس اتوماتیک
AT با کثیف یا روغن کم به دنده تغییر نمیکند. ATF باید یک رنگ قرمز روشن/صورتی باشد. ATF کثیف (قرمز تیره تا قهوهای تیره) توانایی خود را برای روانکاری و خنک کردن مناسب قطعات داخلی از دست میدهد و باعث سایش بیش از حد و خرابی زودرس قطعه میشود.
دفترچه راهنمای مالک خود را بررسی کنید تا نشانگر گیربکس و ATF خاص را برای ساخت، مدل و سال خود پیدا کنید. با AT در پارک، موتور روشن و گرم شده، سطح AFT باید بین علامت «پر» و «افزودن» روی نشانگر باشد. در صورت کم بودن ATF جدید با استفاده از قیف تمیز اضافه کنید.
اگر خودروی شما پس از افزودن ATF به دنده میرود، به احتمال زیاد به دلیل نشتی، روغن گیربکس شما کم بوده است. ایستگاه بعدی شما باید تعمیرگاه شما باشد تا مکانیک شما بتواند نشتی را بررسی کند. همچنین زمان خوبی برای شستشوی ATF و تعویض فیلتر خواهد بود.
سنسور الکترونیکی
یک سوئیچ الکترونیکی انتخابگر AT نمیتواند به رایانه (ECM) سیگنال دهد که ماشین خود را در دنده قرار دادهاید، و باعث میشود که شیر برقی دنده که سوپاپهای بدنه سوپاپ را حرکت میدهد، کار نکند. چند بار حرکت آهسته شیفتر از پارک به پایین ممکن است به حذف خوردگی از روی کنتاکتهای سوئیچ کمک کند و شما را در مسیر خود قرار دهد. تشخیص الکترونیکی گیربکس را به متخصصان گیربکس اتوماتیک بسپارید.
چرخ دنده ها
مجموعه دندههایی که ناهماهنگ هستند، آسیبدیده یا جدا شدهاند، از درگیر شدن نرم دندهها جلوگیری میکنند و خودرو را از رفتن به دنده باز میدارند. به دلیل فرسودگی چرخ دندهها، خرابی یا خرابی یاتاقانها یا نشت آب بند داخلی یا O-ring، چرخ دندههایی که هنگام قرار دادن خودرو در دنده به یکدیگر برخورد میکنند، سروصدا خواهند داشت، در حالی که گرد و غبار و تراشههای فلزی ایجاد میکنند که به سایر قطعات گیربکس آسیب میرساند.
تعمیرات گیربکس داخلی را به حرفه ایها بسپارید. برای جلوگیری از مشکلات گیربکس در آینده، اصرار داشته باشید که مکانیک شما به عنوان بخشی از هر تعمیر گیربکس، جعبه گیربکس، بدنه سوپاپ و خنک کننده رادیاتور را به طور کامل با حلال شستشو دهد.
چرا گیربکس اتوماتیک من دنده را عوض نمیکند؟
گاهی اوقات، ماشین اتوماتیک شما به دلیل خرابی ECM، دنده را تعویض نمیکند. علائم دیگر شامل اتصالات داخلی بد، سنسورهای فرسوده و شیر برقی معیوب است. ماشین خود را توسط یک مکانیک با تجربه که میتواند سیستم الکتریکی خودرو را درک کند، بررسی کنید.
چرا گیربکس اتوماتیک در دنده حرکت نمیکند؟
اگر ماشین شما در گیربکس اتوماتیک بدون توجه به دندهای که امتحان میکنید با دنده حرکت نمیکند، ممکن است کلاچهای خستهای داشته باشید. کلاچهای خراب باعث میشود گیربکس پاسخگو نباشد. یکی دیگر از دلایلی که ماشین شما در دنده میرود اما حرکت نمیکند این است که دنده گیربکس همزمان در دو دنده گیر کرده و قادر به حرکت نیست. البته، مکانیسم تعویض دنده ممکن است در هر زمانی دچار اختلال شود که مانع از قرار دادن وسیله نقلیه خود در دنده میشود.
برای اینکه یک AT تبدیل به دنده شود، چندین سیستم الکترونیکی و مکانیکی هیدرولیک باید به طور یکپارچه با هم کار کنند. هنگامی که یک یا چند تا از این سیستمها از کار بیفتند، ماشین شما به دنده نمیرود.
تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی در کرج
قیمت گیربکس اتومات در تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی براساس نوع گیربکس اتوماتیک و ساختار به کار رفته در گیربکس خودروی شما متفاوت است. قیمت تعمیر گیربکس با سرویس و تعویض کامل آن نیز متفاوت است و پس از بررسی خودروی شما توسط کارشناسان ما به صورت تخصصی به شما اعلام میشود.
خدمات تعمیرگاه گیربکس اتوماتیک دشتی عبارتند از:
تعویض و بررسی اجزای داخلی گیربکس اتومات از جمله چرخ دنده ها
تعویض و سرویس شیربرقی گیربکس
تعویض و سرویس روغن گیربکس
بررسی سیستم برقی گیربکس
بررسی و تعمیر نشتی گیربکس اتومات
رفع انواع نشتی روغن گیربکس اتومات
کلیه خدمات ذکر شده و سایر خدمات مربوط به انواع گیربکس اتومات در تعمیرگاه گیربکس اتومات دشتی با ضمانت نامه یکساله ارائه میشوند.